lördag 18 februari 2017

GAMMALT SKÅP I VARDAGSRUMMETVardagsrummet har fått tillökning - i form av en gammalt brunt skåp :)


Arvegods
   
Foton: Aka privat.

Att blanda in gamla möbler i inredningen, gärna arvegods som bär på en historia, tilltalar mig. Det bruna skåpet har en gång stått i min mormor och morfars hus och efter det har min syster haft det i sin bostad - nu är dom alla bland änglarna... Och skåpet har numera flyttat in hos mig, det gör mig glad :)

Tjing aka

söndag 12 februari 2017

GAMMAL LAMPA MED PRISMOREn titt utifrån förstukvisten in genom pardörren till hallen - en ny (fast gammal) lampa är på plats :)HALLAMPA

Det pågår projekt lite här och där i mitt hus just nu. Dotterns rum/hall håller på att renoveras vilket tagit sin tid eftersom vi haft så mycket annat att pyssla med. Vi bestämde oss nämligen för att renovera hennes badrum samtidigt och jisses så många material- och inredningsval att göra där. Och det gåååår ju liksom inte att ångra sig efteråt för oj vad dyrt det är att renovera badrum! Nu är i alla fall alla valen gjorda och det kommer att bli k.a.n.o.n, klassiskt och stilrent men med en lite lantlig touch :) Det mesta av badrumsjobbet kommer vi dock att leja bort till hantverkare.

Men bloggerskan har också projekt "hallrenovering" i tankarna och där har jag iiiinte riktigt landat hur allt ska bli ännu. Men jag har i alla fall hittat en fin lampa som jag hängt upp. 

Foton aka privat.

En gammal lampa med glasklot och prismor - jag tycker den platsar fint i mitt gamla hus från 1927, eller vad tycker ni? Här i hallen håller maken på att klä in taket med brädor och sedan ska nya foder och lister monteras, bilder på det finns på insta. Och efter det ska vårt såååå praktiska - men såååå fula kapprum få sig en makeover också. Men där är jag och maken iiiinte riktigt överens ännu - men jag har bestämt mig för att mitt ord vinner, haha :)

Tjing aka