söndag 27 november 2016

BLANDA KLASSISKT OCH LANTLIGT I INREDNINGEN
Alla tomtar samsas bredvid varandra på det gamla månbordet, charmigt tycker jag :)Förnya inredningen


Tiden går verkligen i r.a.k.e.t.f.a.r.t just nu - redan första advent! Hos oss har det pyntats  i helgen och jag har dessutom målat ett skåp och flyttat runt lite möbler som funnit nya platser :) 

Efter att ha inspirerats av svägerskan Tina som målat sitt väggskåp fick jag äntligen själv ändan ur och målade mitt eget skåp. Jag har länge haft planer på att måla skåpet men varit rädd att ångra mig eftersom skåpet var kurbitsmålat. Istället har skåpet blivit liggandes i förrådet, himla onödigt. Men nu är det målat :) Jag försökte att få till en nött look på skåpet, så här blev det...  Tänk vad lite färg kan göra :)

Möblerna som tidigare stod i TV-rummet bytte plats med möblerna som stod i vardagsrummet, vilket också är också något jag tänkt göra länge men inte kommit mig för. Så här blev det...
Jag placerade en gammal kista vid kortsidan av soffan, det blev perfekt som ett soffbord/sideboard. 

Jag bytte plats på den svart-vita tavlan och hängde den ovanför kistan istället.
Foton: Aka privat.

Det blev lite annorlunda jämfört med tidigare, kul med förändring :) 

Önskar alla en fin 1:a advent!


Tjing aka

fredag 18 november 2016

HOPPAS ATT NI VILL RÖSTA PÅ MIG!
Här är bloggerskan som ju iiiinte så gärna vill vara med på bild i bloggen. Men just nu är jag är sååå himla stolt och glad över att ha nominerats till Sveriges bästa inredningsbloggare! Wow, hur kul är inte det!! Och så a.b.s.o.l.u.t helt otippat också! 

Jag känner mig himla hedrad över att ha nominerats och vad häftigt att tävla bland andra bloggare som ju är så erkända inredningsbloggare också, det hade jag knappt vågat hoppas och trott då jag startade bloggen :)

Livets framfart har många gånger fått mig att vackla över att fortsätta blogga, dels har det hänt saker i livet som känts viktigare än bloggen, dessutom har jag många gånger funderat över hur intressant min inredning egentligen är för andra? Mitt självförtroende har verkligen inte alltid varit på topp. Men samtidigt har intresset för inredning alltid funnits där och givit mig positiv energi till allt annat som händer i livet.

Att få denna utmärkelse är ju därför sååå himla kul :)
Om ni vill rösta på mig så vore jag superglad! För att se alla nominerade och min blogg så klickar ni här. 


Kram aka


måndag 14 november 2016

TID ATT FIRA
Hipp huurrraaa för alla pappor som firade fars dag igår! Vi firade maken och passade även på att gratta honom då han nyligen fyllt år :) Och jag sände en varm och tacksam tanke till min egen far som är bland änglarna...Mysig samvaroVilken mysig helg vi haft! Äldsta dottern kom hem från Kalmar där hon bor och därmed var hela familjen samlad. Dessutom kom svärmor förbi och vi passade på att fira maken med god mat, dryck och presenter :) Och jag vet ju att släkten gärna kikar in här på bloggen och ser vad vi har för oss så här kommer ett inlägg för dem - och så klart för er andra som vill hänga på :)

Vi började med premiär för årets första glögg :)Glöggen serverades sedvanligt på vedspisen, mysigt!Svärmor tillsammans med barnen. Iiiinte lätt att få fina bilder i mörkret så här års, tyvärr lite dålig bildkvalitet...


(Jag har fått mailfrågor om min köksö så jag passar på att svara på det här. Måtten på köksön är 1 m bred, 91cm hög och 126 cm lång). 


Jag lagade buffé med flera rätter. Något för alla smaker med andra ord :)Det blev räktårta, kantarellpaj, kyckling med röd pesto och salami, fläskfilé med färskost och basilika samt potatisgratäng och sallad, en saaaalig blandning :)


Sedan vill jag gärna tipsa om den här goda alkoholfria julmusten lagrad på ekfat...


... jättegod! Finns att köpa på Systembolaget.


Minsta dottern strike a pose, haha :)

Och s.j.ä.l.v.k.l.a.r.t blev det efterrätt...

Foton: Aka privat.

En supergod citroncheesecake!

Många varma hjärtan samlades för att umgås - det bästa!!


Tjing Aka