söndag 25 september 2016

FIRAT EXAMENFoton: Aka privat.

Jag har haft en helg att minnas! Familjen har varit samlad och jag har firat att jag ääääntligen är klar med steg 2 psykoterapeut-programmet. 

Jag har fått så många grattishälsningar, fina blommor (kolla den coola ananasblomman!) och gott att äta och dricka.  

Fina minnen har etsats sig fast i hjärtat.


tisdag 13 september 2016

HÄNGRÄNNOR PÅ HÖNSHUSET
Ni  som följer bloggen vet ju vid det här laget att projekten avlöser varandra här hemma hos mig :)Underhålla uthusenAtt äga ett stort hus, en stor tomt med flera uthus förpliktigar. Det finns alltid något underhåll att göra och det gäller att prioritera.

Jag och maken har ett stort intresse i att försköna det hus vi bor i med dess omgivning. Dels blir allt vi gör så mycket finare jämfört med hur det såg ut när vi flyttade in, dels är det en mäktig känsla att allt vi gör bevaras för framtiden.

Jag har hela tiden haft ambitionen att skapa ett eget  "Skansen" kring huset och jag tycker att vi är på rätt väg. Som ett led i det har hönshusen renoverats. Husen har fått en ny placering på tomten, en ny färg, ett staket och ett nytt tak. Och nu senast har ett av hönshuset fått hängrännor. Bla bla bla i telefonen...


Det gäller att måtta avstånden på hängrännorna...


Och så kommer hängrännorna på plats.Foton: Aka privat.

Även det lilla muminhuset (som också är ett hönshus) har fått sig  en renovering och nu är bägge husen rustade för att klara några år framöver :)

Och i bakgrunden skymtas nästa projekt, nya tegelpannor ska läggas på vedboden.

Men det får vi fixa nästa år.


Tjingeling aka

lördag 10 september 2016

BADRUM I KLASSISK STIL

Rent i varje vrå, vad härligt!! :)
Att komma ikappNi vet den där känslan... när tiden inte finns och allt börjar damma igen.... dammråttorna yr. När tiden sedan finns saknas orken... Och så kommer den där dagen när både tiden och orken finns och allt blir så där jätterent och doftar fräscht.Foton: Aka privat.


Idag kom den där dagen! En helg utan plugg, att ägna tid åt allt sådant där som behövs.


Trevlig helg!söndag 4 september 2016

RÖNNBÄR I VAS & FUNDERINGAR


Sååå fint att ta in det naturen bjuder på! 
Höstdekoration och tankar om bloggenHallå och tack till er alla som fortfarande tittar in här hos mig! Jag är ju inte så aktiv med inlägg här inne längre som ni kanske märkt men allt har sin tid och tiden har iiiinte riktigt funnits för bloggen på sistone. Jag har liksom många andra skaffat instagram och där har jag uppdaterat lite oftare, så om ni vill är ni välkomna att kika in :) (länk i högermarginalen).Ett tag funderade jag på att lägga ner bloggen men kom sedan på vad som fick mig att börja - att föra dagbok över vår renovering av vår gamla bygdegård, så - näää, bloggen blir allt kvar :) Om inte annat bara för mig och maken att titta på vad vi hunnit på huset och tomten och känna oss stolta och nöjda med allt vi åstadkommit :)Och vad har då hänt under sommaren här hos mig? Den mesta tiden har gått till uppsatsskrivande (som jag nu nääästan är klar med, pjuhh) men vi har hunnit med lite annat också. Det har hänt saker i köksträdgården och vi har nyligen börjat att renovera ett av dotterns rum. Det blir en totalrenovering med nytt tak, tapeter och slipat golv, kommer att bli kanon!
Foton: Aka privat.

Så om ni vill är ni välkomna att hänga er kvar här inne hos mig ett tag till :)


Tjingeling aka