fredag 22 juli 2016

VARMT I SOVRUMMET
Varmt, varmt, varmt att sova... men jag tänker iiiinte klaga :)


Underbart väder


Nu är jag och maken hemma efter att ha varit ute på en alldeles f.a.n.t.a.s.t.i.s.k roadtrip. Vi har varit i Tyskland, bland annat i Bayern där vi besökte Hitlers örnnäste. Sedan tog vi en tur till Bodensjön och besökte Lennart Bernadottes uuuuunderbara blomsterö Mainau och i Friedrichshafen tittade vi in på Zeppelinmuseet -  båda helt klart värda ett besök.

Men ordspråket "borta bra men hemma bäst" stämmer rätt bra in på mig, för visst är det skönt att komma hem igen - och särskilt bra känns det så klart när vädret bjuder på sin bästa sida här hemma, helt fantastiskt! Men inte minst är det skönt att få komma hem efter en resa och få dyka ner i sin egen säng igen, även om det vissa nätter är i det varmaste laget, puh!


Ända sedan jag flyttade till huset så har tankarna funnits om att ha AC, särskilt skönt skulle de ju vara i sovrummen, men hittills har det inte blivit av. Jag såg att Polarpumpen har bra alternativ, får fundera vidare över det, det vore ju rätt nice att ha AC varma sommarnätter. Sedan vore det ju kanske bra att byta till sommartäcken också, är ni några som besöker mig som brukar ha sådana?

Bordsklockan är retro. Sänglamporna kommer från det stora varuhuset.

Tavlan är en kär present som jag fått av barnen en gång i tiden :)


Ovan i bild - sängbord och säng från Mio ur serien Wilma. Jag tror dock de ändrat om sängen lite sedan jag köpte min.


Herrbetjänten (ovan i bild) är ett loppisfynd. Skåpet som jag målat vitt är köpt för många år sedan.


I förgrunden Grythyttan skolstol. Höga heels från Ecco.

Foton: Aka privat.

Nu knackar helgen för dörren vilket innebär middag med fina vänner, mera strandhäng och så klart uppsatsskrivande (som börjar kännas som en never ending story, suck...) Men först ett jumbohopp rakt ner i sjön för här är s.v.e.t.t.i.g.t värre!!

Önskar alla en riktigt solig och härlig helg!


Tjing aka

tisdag 5 juli 2016

TRÄDGÅRDSPYSSEL
Sommartider innebär många fågelbebisar överallt i träden. Bloggerskan serverar små brödbitar på fågelbordet under ett fågelbo i trädgården, vem kommer inte ihåg hur jobbigt det var under småbarnsåren! Jag kan ju gott bidra med lite service, haha :)Njuter utomhus


Det är ju sååå himla underbart utomhus just nu! Jag håller på att plantera buskar, perenner och klätterväxter för fullt (samtidigt som jag skriver en uppsats, pjuhhhh).

Jag tog kameran för en liten rundtur...


Korgen med tagetes har jag fått av svärmor, blommorna har hon drivit upp själv, tack Gunvor! :)


Rosbågarna börjar ta sig, jisses vilka vackra rosor, jag smäller av!!I förgrunden ovan, en gammaldags buskros som bara måååste växa på sig pronto. I bakgrunden - skuggrabatten...


Samma skuggrabatt ovan fast fotot taget ur en annan vinkel. Byggnaden till höger i bild är garaget. 

Garageväggen har dekorerats för säsongen...


Och den lilla klätterväxten nedan i bild är helt ny i trädgården...


... Klematis Miss Bateman :)


Och i andra hörnet av växstödet håller rosen New Dawn på att växa till sig :) Förstukvisten i bakgrunden är ingången till tvättstugan...


Alltså jag bara tokälskar kopparhinken!


Förstukvisten in till huset på bilden ovan.

Och ett av dagens projekt är...

Foton: Aka privat.

... att plantera Klematis Sommer snow vid det nya växtstödet som precis kommit på plats vid gaveln på vedboden, till höger i bild skymtas hönshuset. 

Önskar alla en riktigt fin sommar!

Tjing aka