måndag 27 juni 2016

FÄRGSTARKA TAVLOR

Foton: Aka privat.

Jag bara ä l s k a r dotterns färgsprakande tavlor, såååå läckra tycker jag. Och det bästa är att de är målade av just henne! Av en liten tjej som blivit stor, och som i morgon reser till Italien med kamrater och ett par föräldrar. Hur märkligt känns inte det...


Ett mammas hjärta svämmar över.torsdag 16 juni 2016

HÖGT I TAK KRÄVER STORA INREDNINGSDETALJER


Foton: Aka privat.

Pricken över i:et i mitt vardagsrum är den tokfina tavlan dottern målat och den runda vasen på bordet - båda riktigt stoooora i storleken. När man som jag har högt i tak gäller det att tänka stort med ALLT i inredningsväg, annars blir proportionerna fel och intrycket plottrigt.

Så oavsett vilken smak ni har på inredningen - högt i tak kräver stora ting på allt!

Tjing aka


lördag 11 juni 2016

RABATT MED ROSBÅGAR I TRÄDGÅRDEN
Jamen vad tror ni, visst blev det väl bra med rosbågarna?! :)Trädgårdspyssel


Vårt projekt "rosbåge-rabatt" påbörjades förra året men eftersom vi var för sent ute tog den ros vi ville ha slut så vi fick lov att vänta till i år för att kunna köpa nya. Totalt 6 stycken rosor inhandlades och sedan var det bara att börja gräva...Maken pustar ut, jisses vilket grävande, puh!! 
Foton: Aka privat.

Jag blev helnöjd, det blev verkligen precis som jag önskat. Återstår nu att rosorna ska växa på sig lite så att jag kan böja dem kring bågarna :)

Och om det är någon som vill se hur vi gjorde bågarna så kan ni klicka här. 

Tjing Aka

fredag 3 juni 2016

MYSIGT PÅ BRYGGAN


Brygghäng


Jag fick besök av ett helt gäng fina vänner och passade på att göra det lite mysigt på bryggan. Ett enkelt bord tillverkades av en gammal emballageskiva av trä med bockar av järn som underrede.  


Bordet dekorerades med blad ifrån en ormunke och istället för blommor placerade jag rabarberblom med blad i höganäskrukan. 


Prydnadsgräs i krukan - passar perfekt in i miljön tycker jag. 
Maken snickrade ihop två enkla sittbänkar av breda plankor och bockar av trä. Sköna sittdynorna att sitta på och de blev dessutom en färgklick med sina blåa toner.


Det runda gamla bordet (ovan i bild) blev perfekt som buffébord. Bordet hade vi haft stående i garaget huuuur länge som helst i väntan på renovering och nu fick vi äntligen anledning att laga det :) Återstår att måla stålunderredet vitt så blir det som nytt igen. 

Duken sydde jag av tyg som fanns sparat i mina gömmor. Jag gillar mönstret - björkar med fåglar på grenarna, passande till en utomhusmiljö.

Foton: Aka privat.

Trots enkla medel blev det riktigt charmigt tycker jag! Möblerna tål ur och skur och ger ett rufft intryck, precis som det ska vara på en brygga :)

Här satt vi länge och njöt vädret, god mat, bubbel och budapesttårta till efterrätt :) Hoppas på måååånga fler sådana här myskvällar denna sommar.

Trevlig helg!

Tjing aka