tisdag 26 januari 2016

BLANDA KOPPAR I INREDNINGEN
Grått, koppar och rosa - en snygg kombo tycker jag!På månbordetMånbordet i vardagsrummet dekoreras utifrån årstiden. Just nu ser det ut så här...Foton. Aka privat.

Ljuslyktan har jag fått av min fina vän Lotta och tillsammans med krukan blev det en perfekt kombo! Och att färgkombinera grått och rosa är alltid snyggt tycker jag. (Boxen på väggen under månbordet är en enhet till vårat huslarm om någon undrar).


Här i vardagsrummet väntar en makeover - golvet ska slipas, höga golvsocklar ska upp, svarta gammaldags kontakter ska monteras och väggarna ska få en annan yta - det fattas inte projekt med andra ord :)

Tjingeling aka

onsdag 13 januari 2016

KRÖNLIST PÅ KÖKSSKÅP

Överskåpet i köket - som det sett ut i flera år - utan krönlist! Tänk att det ska vara såååå himla svårt att få ändan ur och fixa vissa saker...


Att äntligen ha kommit till skott


Vissa s.k. "surdegar" tenderar att aldrig bli klara här hemma, gissar att ni är flera som känner igen er i det. Och det är ju rätt märkligt att det oftast är de superenkla tingen som aldrig bli gjorda! Kanske kommer ni ihåg knoppbrädan i sovrummet...


... samma sak där! Den hade legat i garaget i flera år innan jag äntligen fick ändan ur, målade den vit och hängde upp den på väggen, det tog ingen tid alls!


Vårt kök har många år på nacken. Eftersom det hela tiden funnits så mycket vi behövt renovera sedan vi flyttade till huset valde vi att endast måla om köksluckorna och byta handtag/knoppar när vi flyttade in, det fick bli en budgetrenovering helt enkelt. Men i den vevan boooorde vi ju också ha monterat en krönlist på köksskåpet - men icke. 

I helgen tog vi äntligen tag i "problemet". Efter att krönlisten kommit på plats stod både jag och maken och kliade oss i huvudet och tänkte - huuuuuur i hela friden kom det sig att vi inte gjort detta tidigare? Det tog ju inte många minuter att gersåga krönlisten och sedan måla den vit- vips så var det klart!


Foton. Aka privat.

Rätt självklart att den ska vara där liksom :) 

Och idag har julen dansats ut här hemma - som sedvanligt på tjugondag knut :)

Tjingeling aka