lördag 31 oktober 2015

HALLOWEEN HOS OSS


Storasyster fixar lillasysters hår inför halloween-middagen. Och ja, det är faktiskt en tvättmaskin som skymtas i bakgrunden på fotona ovan för renovering pågår i tvättstugan. Vi lever lite som på en byggarbetsplats här hemma :)


Mysig samvaro


Här kommer ett inlägg till släkten på annan ort som jag vet vill se lite foton från oss då vi samlas till middag. Äldsta dottern hälsade på oss över helgen och vad passade väl bättre än att göra lite gott att äta och mysa tillsammans :)


Spindelnät i lampan och pyssel för att få till skräckiga väsen...
Ett gäng marshmallows och jordgubbar fick en makeover och blev smaskiga med choklad och annat på. Dottern gjorde sedan ljuslyktor av apelsiner som prydde middagsbordet. Note to self - måste städa upp bland kokböckerna i köksön!


Äldsta dottern gjorde en god förrätt.Imse vimse spindel...


De bruna keramikvaserna fick min mormor och morfar i bröllopsgåva en gång i tiden, tänk vad häftigt att ha ett sådant arvegods!


Maken.


Äldsta dottern.

Svärmor kom...


... liksom sonen som hade sin söta flickvän med sig.


Ett alkoholfritt alternativ fanns så klart till fördrinken - och till det bjöds gästerna på yngsta dotterns skäckiga väsen :)

Foton. Aka privat.

Många fina och varma hjärtan samlades kring köksön och middagsbordet - det bästa!
måndag 19 oktober 2015

MÅLNING STAKET
Alltså, hur bra blir inte det här - alldeles nymålat och fräscht!Målning pågår

Ja ni, det är inte bara ett projekt som pågår i detta nu. Inomhus renoveras tvättstugan och utanför målas staketet. Ni som har hus förstår ju vad jag menar, det finns aaaalltid något att göra!Fina höstfärger i trädgården...Maken har snickrat nya grindstolpar som monterats. Den gamla grinden är såld, en ny trägrind kommer att snickras och fästas vid stolparna. Saknas gör också kantstenar och grus på infarten.  Och se här nedan, även förstukvisten har fått lite ny färg...


Foton. Aka privat.

Gråa stolpar med detaljer av rött och ockra.

Husets framsida kommer faktiskt att förändras på sikt, förstukvisten kommer att flyttas och centreras på husets framsida och även förändras till sin karaktär, men fram till dess ser den ut så här :)

Ha en fin vecka!

Tjing från aka

onsdag 7 oktober 2015

ROSENBÅGAR I TRÄDGÅRDEN
Jag har haft ett "rabatt-projekt" i huvudet sedan jag flyttade till vårt hus - jag ville så gärna ha rosenbågar - och nu har äntligen rabatten påbörjats :)Bågar av armeringsjärnJag har verkligen i.n.t.e gröna fingrar och saknar rätt mycket kunskap om hur man sköter en trädgård - men jag gillar det vackra och vet på ett ungefär vad jag vill ha i min trädgård. Något som stått högt på önskelistan länge var rosenbågar. Maken böjde armeringsjärn och den gamla tunnan kom väl till pass för ändamålet :)


Sedan kapades järnen i rätt storlek för rabatten. Efter det var det bara att börja gräva för rosorna. 


Jag valde gammaldags buskrosor i en fin rosa färg av en härdig sort. Så snart rosorna börjar växa kommer grenarna bändas åt sidorna och följa bågen av armeringsjärnen -fatta vad himla fint det kommer att bli!
Foton. Aka privat.

Till höger om rosenrabatten på bilden ovan kommer en gammaldags utegrupp av trä att placeras. Utegruppen kommer att ramas in av rosenrabatten och av omkringliggande buskar, lovar att återkomma med lite fler bilder men det blir nog inte förrän till våren för nu knackar hösten på dörren :) Note to self - mååååste klippa gräset...


Tjingeling akafredag 2 oktober 2015

KVISTAR I KÖKET

Foton. Aka privat.

Ett par kvistar hortensia förgyller köket - plockat från trädgården :) Jag ser fram emot att plantera fler växter i trädgården, vill så gärna kunna ta mig en tur bland frodiga rabatter - plocka fina blommor, ta in och sätta i vas, lyx!
Hoppas ni alla får en bra  helg!

kramiz aka