onsdag 20 maj 2015

HÄNGA TVÄTT UTOMHUS

Foton: Aka privat.

Den rena tvätten fladdrar i solskenet utomhus. Och i förgrunden - plommonträdet i blomning - lovely! 


Tjingeling Aka

lördag 16 maj 2015

ZEBRA-MATTA I TV-RUMMET
Mattan är på plats - my cup of tea :)Blanda mönster i inredningenNi som följer bloggen vet att jag gillar att blanda mönster i inredningen, jag tycker att det skapar en dynamik och gör det intressant för ögat. Jag har länge tänkt skaffa en matta till TV-rummet och var ute efter mönster. Nu är mattan på plats och det blev jättebra tycker jag :)Och en kvällsbild...

Foton: Aka privat.

Myyyycket mönster på både matta, möbler och kuddar - Love It :)

Kramiz aka

måndag 11 maj 2015

KVISTAR I VARDAGSRUMMET

Kvistar av plommon står på kaminen i vardagsrummet.Kvistar från trädgården


Jag tog in lite kvistar från trädgården - och om ni frågar mig så är de vackrare än den finaste buketten som går att köpa från blombutiken!

Foton: Aka privat

Och efter ett par dagar inomhus blir kvistarna än vackrare. Ett inredningstips - bara att stega ut i trädgården och plocka ett par kvistar, eller be grannen eller kollegan om ett par  :)


Tjingeling aka

fredag 1 maj 2015

OMBONAT & MYSIGT PÅ BALKONGEN
Det blev riktigt mysigt på dotterns balkong! Och som vanligt gör ju växter så mycket för intrycket.
Mysigt på liten ytaÄldsta dottern bor i egen lägenhet och ville ha hjälp att fixa sin balkong - sagt och gjort, jag och maken satte igång :) Och jag vet ju att ni vill se före- och efterbilder så jag har försökt att lägga ut bilderna så att ni kan jämföra vinklarna ordentligt.

Före. 
En ofräsch matta och insyn från båda sidorna av balkongen.  


Efter.
Nytt golv, ett planteringsbord och lite växter gjorde det praktiskt. Dottern gillar att odla så det blev perfekt. Ovanför planteringsbordet monterades ett insynsskydd.Före. 
Vy från ena kortsidan. Dynorna till stolarna var både tråkiga och för stora. Insyn från grannar. 


Efter.
Insynsskydd i form av en textilvägg, maken snickrade en ram som vi sedan spände tyg på. Vid sidan av tygramen monterades en spaljé. Senare i sommar kommer en stor kruka att placeras på golvet och en klätterväxt kommer att klättra på spaljén. Nya dynor gjorde stolarna betydligt trevligare och på räcket placerades ett praktiskt bord som går att fälla ner då det inte används. Lampor hänger i taket (fick tyvärr ingen riktigt bra bild på det.

Före.
Vy från andra sidan av balkongen - insyn från grannar, inte så mysigt. Känns dessutom riktigt kalt. 


Efter.
Två spaljéer monterades ovanför planteringsbordet. Att välja två spaljéer gjorde spaljén mindre gles och skyddade bättre mot insyn.
Foton: Aka privat.

Med enkla medel blev det en betydligt mysigare balkong. Jag glömde dock att lägga ut filtarna över stolarna innan jag fotade och sådana är ju typ det viktigaste på balkongen, hög mysfaktor att kura in sig i när solen gått ned :) På hyllan under planteringsbordet tänker jag mig en gammal sockerlåda med krukor och andra ting som hör till plantering.

Dottern blev supernöjd och är nu redo för härliga thé-stunder med läsning i solen - och för balkonghäng med kompisar :) Och jag måste säga att det här var ett av de roligaste projekten jag pysslat med. Eftersom jag har så stora ytor hemma hos mig så blir de flesta projekt så omfattande - en liten balkong känns i sammanhanget så enkelt och lättfixat :)


Trevlig helg!