torsdag 26 februari 2015

KNYTA IHOP RUMMET MED FÄRGER
Tavlan blev perfekt på väggen i TV-rummet, den bidrar till att knyta ihop rummet och skapar en harmoni. För många färger i ett och samma rum riskerar ett "spretigt" intryck.Knyta ihop rummetNi som följer bloggen har sett tavlan med den söta haren förut...


Tavlan har tidigare stått på månbordet i vardagsrummet, så här såg det ut då...


Men jag tyckte att den skulle göra sig fint på väggen i TV-rummet också. Tavlans färg tas upp i kuddarna och bidrar till att knyta ihop rummet, skapar en balans. 


Och att blanda mönster  i samma färgton bidrar också till ett mer intressant intryck. Checka in det totalt skilda mönster den gråvita kudden har i förhållande till allt rosmönster på fåtöljen, funkar hur bra som helst!Foton: Aka privat.

Det blev jättebra med tavlan tycker jag! Och vilket enkelt sätt att förnya sitt hem - att flytta runt inredningsdetaljerna.  

Nu - full fart mot helgen! :)


Tjingeling aka


måndag 23 februari 2015

TRÄNINGSSKOR & VÄSKA TILL TRÄNINGSKLÄDERNA
Gympaskor och väska inhandlade - check!Att komma över motståndDet händer inte så ofta att jag visar kläder här på bloggen, än mindre träningskläder! Men ibland händer det :) Jag tycker om att röra på mig och att ha funktionella plagg gör ju träningen lite roligare tycker jag.

Rosa Is the Shit!


Väska för träningskläder och till vattenflaskan.

Foton: Aka privat. Skor (rea just nu) & väska, finns här. Skolstol design Grythyttan.

Men jag måste erkänna att jag i allra högsta grad är en "av eller på" människa som i perioder heeelt tappar träningen... Hur tusan gör man för att hålla träningen vid liv och göra den till en naturlig del av vardagen?? Jag vet att ni är flera fullfjädrade träningsmänniskor som brukar kika in här hos mig - tips snälla!! 


Tjingeling aka

måndag 16 februari 2015

TAKLAMPOR TILL TVÄTTSTUGAN
Fortfarande saknas taklister i tvättstugan och som ni ser finns inga raka väggar i vårt gamla hus, men taklamporna är på plats - huuurreey säger bloggerskan som suktat läääänge efter dessa!! Maken däremot förstår INGENTING över valet av lampor och menar att belysning av denna design ligger undanslängda i många uthus eller förråd där ute i stugorna - what!!?Stilrent med gammaldags prägelVårt projekt i tvättstugan går låååångsamt framåt. När det finns mängder av annat att göra så räcker helt enkelt inte tiden till. Men jag blev verkligen supernöjd över taklamporna - det blev precis som jag tänkt mig, en vacker välvd glaskupa monterad på en vit porslinsfot - enkelt och vackert!! Lamporna finner dem här.


Och lite mer har vi faktiskt hunnit med...


Tvättmedelsförvaring. Sååå härligt att slippa de trista tvättmedelspaketen från butiken, det här blev myyycket finare tycker jag :)


De vägghängda skåpen som tidigare hängde ovanför arbetsbänken togs ned, istället kommer vita hyllplan att monteras. De nedre skåpen behölls och målades vita, handtagen byttes ut mot knoppar av porslin. I städskåpet som skymtas till höger i bild ovan kommer några hyllplan att byggas, perfekt till förvaring av rengöringsmedel.


Den runda tvätthon kommer att behållas, med lite puts blir den fin igen. Kranen däremot blir inte kvar, jag har sett en annan som kommer att bli kanon här :)


Bordsskivan av marmor-imitation behölls, med lite vit färg på frontlisten blev den som ny igen :) 


Foton: Aka privat.

Och i krukan kommer säsongens blommor/kvistar att förgylla tillvaron för den som ska ägna sig åt tvätt och strykning :)


Och om någon vill se inledningen av vårt projekt i tvättstugan så finns länken till detta under kategori "tvättstuga" i högermarginalen av bloggen.


Fortsättning följer!


söndag 15 februari 2015

ALLA HJÄRTANS DAG

Mmmmm... chocklad-doppade jordgubbar - mums!!
Weekend-trippJag och maken tog en tripp till Stockholm för att fira Alla Hjärtans Dag - lovely! Vi installerade oss på hotellet och startade dagen med ett gympass...Maken var dock mer intresserad av hotellrummets mini-bar och hade nog helst stannat där, haha :)


Efter det svidade vi om och tog efterlängtat bubbel :)Klänning, lång tunn kofta och halsband hittar ni här. 


Och precis när det var dags att gå iväg till middagen började mello på TV, var det bra?? Vann rätt låt??


Middagen var supergod...


Skaldjur - Love It!!


Och efter en riktig mysig Alla Hjärtans Dag ägnades söndagen åt en långprommis i ett übervackert Stockholm som fullkomligt flöööööödade av sol!

Foton: Aka privat.


Alltså huuuur mysigt!!! 


Tjingeling aka

fredag 6 februari 2015

VARDAGSRUMMET I GRÖNA TONER


Foton: Aka privat.

Med lite foton från mitt vardagsrum (som just nu går i gröna toner) vill jag önska alla en riktigt fin helg! Bloggerskan pustar ut efter att ha tvångs-duschat en katt som ABSOLUT INTE ville komma i kontakt med vatten, puh puh puh!!! Men nöden hade ingen lag tyvärr... Nu kan kvällen baaaara bli bättre :)


Kramiz aka