måndag 29 december 2014

VINTERDUKNING MED FLIRT ÅT VÅREN
Grönt och vitt med lite bruna nyanser - gårdagens dukning. Och nu kanske ni tror att vi bara äter och äter här hemma denna jul - och ja, det är nog faktiskt tyvärr något åt det hållet, pust!!
Att fira julafton en gång tillHär kommer ett inlägg till släkten och till er andra som kanske är intresserade av att se lite av min dukning :)

Svärmor kom förbi igår och vi åt en god middag tillsammans hela familjen - supertrevligt!

De finaste likörglas av mörkt glas - jag fyndade mååånga på loppis, vilken lycka :)Jag hängde istappar av glas i takkronan i köket. Jag funderar om istapparna ska få hänga kvar året om som prismor, eller blir det för vintrigt... Vad tycker ni??


Tre ölflaskor med en snittblomma i varje, kan knappast bli enklare än så. Jag placerade en lägre ölflaska mitt på bordet mellan två högre.Det blev ett vintrigt tema men ändå med en flirt åt våren tycker jag :)

Och SÅ KLART blev det efterrätt :) Äldsta dottern...


...på väg att servera en kladdkaka med dajmgrädde, alltså huuur gott!!!

Och tro det eller ej men självaste tomtefar dök upp igen trots att julafton redan varit!?


Men jag måste ju säga att tomten såg nåååågot suspekt ut i år, hmmm... Han hade ju bland annat magrat en hel del sedan förra året... och svarta nylonstrumpor? 


Men snäll var han ju ändå tomten :)


Äldsta dottern blev tokglad över sin fina...


... eljusstake av smide - sååå fin!!


Men snällast tror jag minsann att svärmor varit i år...

Foton: Aka privat.


... för oj så mycket klappar hon fick! Men glada var vi nog alla som fick en andra julafton bara så där liksom :)


Tjingeling Aka


lördag 27 december 2014

JULBORDSDUKNING 2014
Rött, vitt och grönt - julbordets färger även detta år.Att duka till högtid


Att duka till fest är roligt tycker jag - det gör mycket att få sätta sig vid ett fint dukat bord - sedan är det liksom bara det glada humöret som fattas :) 

Julbordsdukningen denna julafton blev rätt likt förra årets, men nytt för i år var den smala fina löparen med mönster som delade bordet i två hälfter. 


Foton: Aka privat.


Traditionellt och enkelt! 

Liknande smålöpare finner ni i vilken second hand-butik som helst och ofta förvarad lindad på rulle.


Tjingeling aka


fredag 26 december 2014

JULAFTONSFIRANDE HOS OSS
En vanlig syn hemma hos oss inför festligheter - maken städar medan bloggerskan lagar maten :)Ett stämningsfullt firandeHoppas ni alla har haft det riktigt mysigt under jul! Här kommer några pics till släkten från vårt julaftonsfirande som blev riktigt trevligt :)Glögg på vedspisen.


Godisbordet.


Micaela, maken och liiite av Carina.

Victoria.
Victoria & Susanna.


Blommorna i vas som gästerna hade med sig när de kom :)


Victoria & Susanna.


Danielle & Victoria.

Foton: Aka privat.


Några snabba ostylade ögonblicksbilder av glada hjärtan samlade kring köks-ön, en del av de gäster som fångades på bild denna riktigt trevliga julaftonskväll! Återkommer med lite bilder från det dukade julbordet :)


Tjingeling aka


tisdag 23 december 2014

JULAFTONFoton: Aka privat.


Granen är klädd, julstrumpan hänger på dörren invid kaminen och Jesuskrubban är på plats = Jul! Nu återstår bara mysigt umgänge med nära och kära :) 


Jag önskar att alla som kikar in här hos mig en riktigt God Jul och jag hoppas att ni alla har någon att fira er jul med! 

Denna jul blir faktiskt min första utan mina föräldrar på plats eftersom de båda finns hos änglarna. Men de finns med ändå - så länge man tänker på dem som gått bort - så finns de kvar! Och som alltid tänker jag att det är samvaron med dem man tycker om som betyder mest en julafton, allt annat är faktiskt helt oviktigt... 


Kramiz aka
söndag 21 december 2014

PEPPARKAKS-TORN
Mmmmm, myyycket gott att smaska i sig efter jul :)
Att frångå mallenYngsta dottern skulle göra ett pepparkakshus som vi köpt färdigt som byggsats från matbutiken. Men när det var dags för bygget tröttnade dottern ur och tyckte att måttet var rågat, detta år skulle det minsann bli ett heeeelt nytt husbygge!!!! :)


Foton: Aka privat.

Ett helt vanligt pepparkakshus i byggsats från matvarubutiken blev till ett charmigt pepparkakstorn :) Det fattas några polkagrisar på taket som vi måste köpa till, men jag måste säga att dotterns bygge blev betydligt coolare i detta utförande än det ritningen var tänkt från början:)


Tjingeling aka