onsdag 30 juli 2014

UTEMÖBLER TILL UTEPLATSEN - MATBORD & LOUNGE-GRUPP
Här har jag hängt varje dag senaste tiden. Måste säga att en lounge-grupp är absolut toppen att ha. Nu unnar jag mig tid att slappa och läsa på ett helt annat sätt än tidigare - jag längtar efter att slänga mig i soffan och bara softa :)Altan-fix


Vi var i behov av nya möbler till uteplatsen och vad passade väl bättre än att fynda på rean, perfekt! Men först behövde altanen planeras och en lounge-grupp stod högt upp på min önskelista :) Men även nya stolar till matbordet behövdes för de gamla hade VERKLIGEN gjort sitt!  


Jag ville inte ha det för lantligt, jag ville skapa en ombonad miljö med en lite mer rustik känsla. Och det viktigaste - jag ville att möblerna skulle stå sig över tid och inte bli omoderna efter ett par år.Liknande matstolar fast i grannare modell och med mindre fluffiga kuddar hittar ni på Jysk rea just nu, ett tips för er som gillar designen.
Jag behöll det gamla bordet för det passade så bra till stolarna, dessutom gillar jag designen på bordet - det liknar ett slagbord i underredet. Och sååå fint att ha "träfärgade" möbler till en röd husfasad tycker jag, svart färg på möblerna hade gett ett "hårdare intryck". Vita möbler hade också fungerat men det träfärgade tycker jag ger en mer ombonad, varm och rustik känsla, ger mer tyngd åt inredningen. Och i förgrunden - loungen :)
Samma stil som matgruppen.
Och för att få lite skugga monterades en segelduk. Ovanför matgruppen finns en markis.En tresits-soffa, två fåtöljer och ett bord med glasskiva.
Utplanteringsväxter i ett gammalt tråg.

Förvaringsboxarna till dynorna är inte vackra men...


... praktiska och heeeeelt nödvändiga!Och på gräsmattan nedanför altanen - ett par adirondack-stolar.Foton: Aka privat.


Och så klart, ingen sommar utan jordgubbar och ett glas rosé i solskenet :)Samtliga möbler och segelduk finner ni här. Dynboxarna hittar ni här.


I planeringen ingår att förnya golvet på uteplatsen designmässigt samt lägga nytt virke - och att på sikt montera ett tak i gammaldags stil, men det sker inte i år :)Tjingeling aka

söndag 20 juli 2014

SEMESTERTRIPP & DAGENS OUTFIT


Messy, messy, messy på hotellrummet... jag fattar inte hur tusan det kan bli en sådan röra fast jag gör mitt bästa för att hålla ordning på grejerna?? Saker blir utspridda över hela golvet, ser ut som ett slagfält även om det inte syns så väl på bilden ovan...
Date med makenSemestern har verkligen varit toppen i år! Sol och värme - lovely :) I veckan tog jag och maken en tur till Stockholm på egen hand, vilken lyx! God mat och myyyycket fint att se i vår fina huvudstad.


DROTTNINGHOLMS SLOTT

Alltså, vilket mäktigt slott! Och vilken miljö att vistas i! Och faktum är att jag fick en hel del inspiration från slottsträdgården som jag ska försöka mig på att göra här hemma :) På kvällarna svidade vi om och åt goda middagar. Och eftersom jag fått önskemål om att visa mer inlägg med kläder i bloggen så passar jag på att visa ett par outfits... Pärlor från loppis. Favvo- heels från Ecco (förra årets). Jamen jag säger ju det, saker ligger spridda över hela golvet!!


Klassisk kortärmad klänning med fina detaljer...


Pärlor på ärmar och fickor. Klänning från Cream köpt här, kofta Mexx. En dovt rosa väska (köpt på rea) från Lindex.


Och nästa kväll - en preppy look (tyvärr taskig bildkvalitet) ...


Byxa, blus och kofta från Mexx. Och med de fiiiiiiiaste av heels...
... från Tommy Hilfiger. De finns också på rea just nu här. Jag frågade maken om han inte tyckte att skorna var to die for och fick kommentaren "Skor och lampor, det är du det Aka!" Och ja det stämmer faktiskt, vet inte riktigt vilket av tingen jag gillar bäst :)


Och medan jag ändå var i farten passade jag på att färga håret också :) Och maken..., ja han är ju van... Foton: Aka privat.


... lika bra att inta ryggläge och invänta middagen :)


Önskar alla en fin vecka!


Tjingeling!

tisdag 15 juli 2014

ATT TROLLA BORT EN TRÅKIG UTOMHUSVÄGGMed enklast tänkbara medel försvann en del av den långa garageväggen som jag stört mig på så länge. 
GAMLA TING MED EN HISTORIA
Jag har äntligen tagit itu med ilandsproblemet "en alltför lång och tråkig garagevägg" och det blev ju himla bra tycker jag. Väggen är lång och rymmer en klätterväxt på ena sidan och ett litet fönster...
 ... vid den andra delen av väggen. Det innebär en lång sträcka med bara vägg, inte fint tycker jag... Så med lite gamla ting lurades ögat och väggen upplevs nu inte lika lång och tråkig längre :)En ljugarbänk, en gammal lykta och träkrattor.
Jag lade till ytterligare en kratta till väggen och ett glaskärl bredvid lyktan...Perfekt att ha hundkex eller andra vackra sommarblommor i kärlet, eller att helt enkelt bara låta den ensamt pryda sin plats.Ovan, vy från vägen med staketet och skuggrabatten i förgrunden.Foton: Aka privat.

Och på ett litet kick försvann den trista väggen och istället fångas ögat av gamla ting som ser ut som om de alltid tillhört gården. 


Ha det fint!


Tjingeling aka


onsdag 9 juli 2014

SOMMARSEMESTER ITALIEN
Utsikten från huset i Italien. 
SEMESTERTIDER


Bloggen går på lågvarv just nu. Det är semestertider och bloggerskan njuter sol, bad och avkoppling tillsammans med familjen. Här kommer i alla fall ett inlägg till släkten som jag vet vill se vad vi har för oss, och så klart för er andra som vill hänga på.


ROM


Goda middagar = SEMESTER :)Jobbet pockade på emellanåt, bla bla bla i telefonen bland ruinerna...


... i Pompeji.


Vårt boende - helt underbart!!Foton: Aka privat.Den här sommaren har verkligen bjudit på ett fantastiskt väder :)Semesterhälsningar från aka