torsdag 27 februari 2014

ATT TA SIG TID ATT ANDAS

Foto: Aka privat.
Ibland kommer "livet" emellan och bloggen får stå tillbaka. Det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg här på bloggen nu. Ni vet... "livets framfart" gör sig påmint ibland och denna gång i en riktigt sorglig form. 

Min far har blivit en ängel, en av de finaste som finns skulle jag vilja påstå, och det känns som en enorm förlust. En av den mest positiva av människor jag haft i min närhet har gått ur tiden... Men livet går vidare och även om jag nu saknar både en mor och far i livet så har jag min egen jättefina familj som betyder precis allt i världen. Jag är lyckligt lottad. 

Love aka

onsdag 19 februari 2014

TAKLAMPA GINO SARFATTI I VARDAGSRUMMETMåste säga att tak-kronan i vardagsrummet verkligen motsvarar mina förväntningar, det blev preciiiis så bra som jag hoppats på - jag bara tokälskar denna snygga och mäktiga lampa! 

Klassisk lampa i inredningen
Här kommer lite bilder på min lampa som jag vet att en del av er är nyfikna på att få se :) 
Jag har den största modellen i denna design med 50 stycken ljuskällor, men lampan finns också med 30 ljuskällor.
Ooops sned lampskärm på bordslampan på månbordet ovan :)
Samtliga foton ovan: Aka privat.


Hade jag köpt lampan på dyra gatan hade jag fått slanta upp 22 400 kronor för denna finfina tak-krona 2097 från Flos vars formgivare är italienaren Gino Sarfatti, men jag vände mig till ett företag som specialiserat sig på att göra kopior av klassiska designmöbler och lampor, och blev helnöjd med resultatet :) Jag kan inte se någon skillnad på min lampa och originalet faktiskt - så tummen upp för det :) Däremot blev jag missnöjd över den tid det tog att få hem lampan - så därför har jag valt att inte göra reklam för företaget här på bloggen. Det är ju en av fördelarna med att ha egen blogg - man bestämmer själv vad man vill marknadsföra och INTE! 


Jag gillar fin klassisk design men tycker inte att det är viktigt att köpa märkesdesign - men det är under förutsättning att kopian överensstämmer med det jag gillar hos hos originalet. Och det gjorde det definitivt den här gången! 


Vad säger ni som kikar in här, hiss or diss på lampan??Tjingeling aka

lördag 15 februari 2014

LAMPA I VARDAGSRUMMET
Och vad är då detta??? Jo snyggaste lampan ever! OCH den är på väg att monteras och hängas upp i mitt vardagsrum :) Check This Out!


Wiiieee ramla iiiiiinte!!!! ( 5 meter ner....)


Foton: Aka privat.


To be continued!


Tjing aka

onsdag 12 februari 2014

SVÄNGT SKRIVBORD TILL TONÅRSRUMMET - ATT MÖBLERA I HÖRN
Den svängda modellenskrivbordet blev en hit i rummet. Och att ställa ut skrivbordet en bit ut i rummet, istället för att trycka in det mot väggen, gjorde också mycket för intrycket.
Skrivbord med svängd formDet har ju blivit ett och annat inlägg från yngsta dotterns rum senaste tiden och här kommer faktiskt fler foton därifrån. Jag har ju berättat lite kryptiskt att jag haft ett projekt på gång i rummet och det var - byte av skrivbord :) Det förra skrivbordet var litet, opraktiskt och kantigt. Dottern önskade sig mer yta - och jag önskade mig ett svängt skrivbord till rummet :) Så här blev resultatet...
   Jag planterade om blommor ur en julgrupp och ställde dem som dekoration på skrivbordet. 


Foton: Aka privat.


Återstår en del fix med kablar sedan är det klart. Dottern blev helnöjd och jag med :) Om jag får tipsa om något i inredningen så är det att mixa kontraster i möbleringen, kantigt soffbord möter ovalt skrivbord. 


Att ställa möbler i hörn riskerar att ge ett övermöblerat intryck men det tycker jag att man kommer ifrån genom att ställa ut möblerna en bit ut i rummet och genom att välja "luftiga" möbler som inte gömmer/täcker golvet och väggarna. Ok, det blir lite mindre praktiskt utan lådor - men ger sååå mycket luftigare känsla :)


Och vart hamnade då det gamla skrivbordet? Återkommer om det :) 


Tjingeling aka

fredag 7 februari 2014

PRAKTISKT & CHARMIGT BRICKBORD

Ett helt perfekt litet brickbord som går att vika ihop när det inte används :)
Praktiskt brickbordJag berättade ju att jag tagit lite pics ifrån yngsta dotterns rum och här kommer lite fler bilder. Checka in det supersmidiga lilla ihop-fällbara bordet som passar perfekt att ha datorn på då man softar i soffan :) Eller kanske ännu hellre - ANVÄNDER TILL LÄXORNA, blink ;)

Och i bakgrundenbilden ovan skymtas det bloggerskan pysslat med på sistone :) Återkommer med det. 


 Foton: Aka privat.


Ett både praktiskt och suuupercharmigt litet brickbord tycker jag! 


Bordet hittar du här!

Önskar alla en riktigt fin helg!

Aka


söndag 2 februari 2014

LANTLIGT TONÅRSRUM


Foton: Aka privat.


Här i dotterns rum har det skett lite förändringar, något har tillkommit, som inte syns på bilderna ovan :) Lovar att återkomma om det :) 


Och i samband med att jag pysslat med "det nya" i rummet passade jag på att ta lite bilder från denna del av huset som jag faktiskt inte visat så mycket av tidigare. Rummet har totalrenoverats från grunden av mig och maken och jag tycker att vi fick till ett mysigt tonårsrum med en lantlig prägel - just like I want It :)


Tavla: Gjord av mig och maken av gamla tidningar vi funnit i väggarna under renoveringen av rummet. 
Kuddar & matta: Gudrun Sjödén.


Tjingeling aka