torsdag 30 januari 2014

KAMIN-MYS KULNA VINTERKVÄLLAR

Foton: Aka privat.


Kulna kvällar är som gjorda för en brasa i kaminen :) Vi har tre kaminer i huset och jag kan säga att det går åt en och annan vedpinne nu, jag gillar iiiinte att frysa! 


Tusen tack också för alla fina kommentar om vår sovrums-makeover (förra inlägget). Jag förstår att en del av er tror att sonen bor hemma- men så är det alltså inte, han bor i egen lägenhet och det var där vi höll till :)


Trevlig helg!
Tjing Aka


lördag 25 januari 2014

MAKEOVER SOVRUM


Sonen fick en sovrums-makover i julklapp :) Vi våldgästade hans lägenhet i smyg ett par dagar före jul och gjorde en del fix - tänkt som en överraskning :)
Sovrums-fix


Dålig uppdatering här hos mig, tiden är inte riiiktigt på min sida just nu. Jobb, plugg och allehanda vardagliga aktiviteter tar sin tid i anspråk. Men när väl tiden infinner sig till att sätta sig vid datorn och göra ett inlägg så är det så klart jättekul :)


Jag har en del inlägg som jag inte hunnit lägga ut här på bloggen men här kommer i alla fall ett av inläggen, hope you like It :) 
Sonen åkte iväg på jobb och skulle inte komma hem förrän kvällen före julafton - och då passade jag och maken på att göra en makeover av sovrummet i hans lägenhet :) Det hela var tänkt att bli en julklapp och självklart visste jag att det skulle uppskattas, annars skulle jag inte ha vågat mig på det här projektet :)

Insynen var ett bekymmer och det löstes genom flera gardiner på skenor. Innerst ett par vita med mönster, på skena nummer två hängde jag ett par smutsgröna gardiner och ytterst ett par mörkgrå gardiner som täckte hela fönstret, perfekt då det är dags att lägga sig och dra för hela fönstret :)
Nya sängkläder, sänglampa, tavlor, överkast och matta. Jag ville skapa en hotellkänsla med en personlig touch :) Den stil jag har hemma hos mig skulle inte ha fungerat i detta sovrum,  sonen har en helt annan smak och stil i sin lägenhet.


Taklampans mönster blev ett fint...


... blickfång i rummet.


Jag köpte ett brunmålad sideboard och målade möbeln vit... 


En mindre modell platt-TV kom på plats tillsammans med en del tavlor och andra prydnader. Och medan vi ändå var igång målade vi hallmöblerna...Foton: Aka privat.

... svarta! Hängaren fanns redan i lägenheten och skohyllan hittade jag på min vind :) Den som spar han har :)Sonen blev överraskad och glad över sitt nya sovrum i lägenheten - och jag och maken kände oss himla nöjda över vårt arbete :)


Många kramar aka

söndag 19 januari 2014

GRYTHYTTAN AULA-STOLAR I BIBLIOTEKET


En bild från bibblan taget förra julen, nästan allt är sig likt här, men det har skett en viss förändring - något har tillkommit :)
Stolar i retrodesign
Jag kom över några Grythyttan aulastolar som skulle slängas på tippen och efter att maken renoverat dem blev de kanon att ha i bibblan :)


Foton: Aka privat.

Jag gillar verkligen att mixa retrodesign i vårt gamla hus. Och dessa stolar kommer nog alltid att vara aktuella i inredningssammanhang på grund av den übersnygga designen - klassiska!


Önskar alla som kikar in här en riktigt trevlig helg! 


Kramiz aka

söndag 12 januari 2014

JULENS BLOMMOR I SMÅVASER


Foton: Aka privat.Julens "leftovers" pryder bordet i vardagsrummet :) Jag och maken fick en julgrupp i gåva innan jul och den är fortfarande helt fantastiskt vacker. Och i småvaser samlas enstaka fräscha blommor från andra jularrangemang där det övriga hunnit vissna ned. 


Nu står en ny vecka inför dörren och det är bara att kavla upp ärmarna och ta tag i den :)


torsdag 9 januari 2014

KLÄDSKÅP I GAMMALDAGS STIL


Jag blev helnöjd med klädskåpet i gästrummet - det motsvarar alla behov en gäst behöver till sina prylar :) Ett visst avkall fick dock göras då det ena fönstret i rummet blev skymt till viss del - men det var det värt. På bilden saknas dock en viktig detalj som gör sååå mycket för intrycket, checka nedan så ser ni vad jag menar :)
Klädskåp till gästrummetMaken har snickrat ett klädskåp till gästrummet - design Aka :) Det blev fack för jeans, tröjor och underkläder. Dessutom ville jag absolut ha plats med en klädstång... 
En krönlist var också ett MÅSTE - och likaså en fin profilerad golvsockel.

Perfekt utrymme till resväskan nederst i skåpet.
Retrostol design Grythyttan.

Och för att förstärka den lantliga prägeln i rummet monterades en...Foton: Aka privat.


... sockerbitslist under krönlisten - den viktiga detalj jag nämnde ovan :) Och som ni ser har dottern, som är på besök från studieorten, redan bott in sig i gästrummet :) Och ännu är det faktiskt inte riktigt klart här inne :) Återkommer :)


Trevlig helg!

tisdag 7 januari 2014

TÅRTKALAS EN TRETTONDAGFoton: Aka privat.


Alltså, nääär ska allt frosseri upphöra??? Men finns det dagar att fira så gör det och igår var det dotterns födelsedag :) Hipp hipp huuurrraaa!


Önskar er alla som kikar in här en fin vecka!

lördag 4 januari 2014

BLING BLING-KUDDE I NYÅRSSOFFAN


Vad passar väl bättre än att skapa lyxig glamour med bling bling i TV-soffan så här i nyårstider :)
I TV-soffan just nu
Ni som följer bloggen vet att jag gillar kuddar och gäääärna byter ut dem utifrån årstid :) Så här ser det ut just nu i TV-rummet...
Foton: Aka privat.


Och som ni ser finns det fortfarande kvar lite juliga attiraljer hemma hos oss - ääääända till tjugondag knut :) Går knappast att bryta på några traditioner här hemma, haha :)


Nu - filmtajm :)


torsdag 2 januari 2014

ARVEGODS PÅ KINASKÅPET
Foton: Aka privat.


De gamla keramikvaserna som står på Kinaskåpet fick min min mormor och morfar i bröllopsgåvade gifte sig. Det är ju mååånga år sedan nu och ingen av dem finns i livet längre. Jag är superglad över att ha de gamla vaserna i min ägo och har faktiskt tänkt använda dem i någon dukning framöver :) Jag vill att gamla vackra ting ska få komma till användning, vara en njutning för ögat, och inte bara stå och samla damm. 


Nu - en vääääälbehövlig prommis :)