lördag 25 oktober 2014

SAFTA & SYLTA





I år hann jag faktiskt med att ta hand om både plommon, äpplen och bär från gården :) Jag pysslade med detta för en tid sedan och nu är kyl och frys fyllda :)



Att fylla frysen


Jag hittade ett intressant recept på plommonlikör hos en bloggare som jag vet brukar kika in här hos mig, men nu har jag glömt vem det var som publicerade det... Vore toppen om du som vet med dig att du lagt ut ett recept på plommonlikör skriver det i kommentarsfältet nedan, jag vill gärna printa ut receptet till nästa år :) Och kanske är det en och annan av er bloggläsare som också är intresserad av receptet? 





Ser ju inte så där särskilt supergott ut just nu förstås men lagom till februari ska plommonen och kärnorna silas av och kvar blir då förhoppningsvis en väldans god likör :)



Och av plommon, äpplen och svarta vinbär blev det...





Ska ju så klart serveras med vaniljvisp :)


Foton: Aka privat.


Och efter det blev det inlagd västeråsgurka men inte från den egna trädgården. Kanske något att odla till nästa år, hur funkar det, någon som vet??


Önskar alla en fin helg!


Tjing aka

17 kommentarer:

  1. Wooo...Fantastiskt - Tack :)

    /Kram

    SvaraRadera
  2. Såg gott ut alltihop tycker jag ;)...vilken bra fotograf du är, hihi...och du har nog en bra kamera också ;)...för du har fått till fina bilder enl. mej ;)....ha en fin helg...
    Kram på dej ;)
    Bia

    SvaraRadera
  3. Så duktig du varit då. tänk så gott det är att ha när vintern kommer och man kan drömma sig tillbaka till sommaren. Här har det blivit lite björnbärssaft och inlagda rödbetor.
    Önskar dig en skön Helg
    kram Meta

    SvaraRadera
  4. Härligt att ha hunnit med sådant.
    Jag har bytt blogg portal så du får gärna kika in på mitt nya ställe stigintilloss.blogg.se
    Önskar dig en härlig helg
    Kram Linda

    SvaraRadera
  5. Härligt och så lantligt rustikt. Västeråsgurka är lätt att odla, klart du ska testa det. Så frön i växthuset eller inne först sedan planterar du ut dom när frosten är förbi. Vattna och skörda.. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  6. Plommelikør har jeg aldri hørt om!
    Hm. På tide å gjøre noe med alle eplene. Blir vel mos.

    SvaraRadera
  7. Jag tycker det är superkul att både sylta och safta och extra kul om det är av egen skörd. Gott blir det också. Kram Anette

    SvaraRadera
  8. Mums så mycket gott och finfina bilder!! Kram Anna

    SvaraRadera
  9. I skördetiderna känner man sej både rik och lycklig, när man får plocka in och använda det man odlat.
    Plommonen är så vackra att se på och säkert goda också ! - Plommonlikör har jag aldrig testat att göra.. Men däremot tex häggbär, hjortron och blåbär.
    - Fantastiska bilder som gör att man blir extra sugen på att smaka av det allt det goda !
    Ha det gott !
    Kram / Anneli

    SvaraRadera
  10. Va duktig du har varit, skön känsla att ha gjort det!
    Trevlig söndag, kram Ewa :)

    SvaraRadera
  11. Gud va duktigt du vart! :-) Jag har ju inte så mycket från egna odlingar, men jag gjorde i alla fall lite äpplmos för ett tag sen, med erhållna äpplen, detsamma med plommon som fick bli en kaka. :-) Kramizz o ha en skön söndag/Laila

    SvaraRadera
  12. Västeråsgurkor kan du absolut odla, inte svårt. Jag gjorde det varje år då jag hade mer tid för hemarbete. Det känns lite "skämmigt" att inte ta vara på det som finns i trädgården men ....
    Du har varit duktig och visst är man lycklig för varje flaska och burk som blir klar.
    Ha en fin vecka, vännen!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  13. Hittade din blogg genom din kommentar på Hwit blogg. Fastnade för namnet på din blogg då det överenstämmer med mitt hus i Wales. Härligt med syltandet!

    SvaraRadera
  14. Här har verkligen flitens lampa lyst, vad duktig du är. Härligt att ha frysen fylld med godsaker. Kram Åse

    SvaraRadera
  15. der kuchen sieht soooooo lecker aus!!! ich kenne leider das rezept für den pflaumen schnaps nicht, aber ich hätte es auch gern!!! liebe grüße von angie aus deutschland

    SvaraRadera
  16. Det är ju så bra, så gott och så praktiskt om man tar vara på sin egen frukt, bär, örter, grönsaker m.m. Själv fick jag hem rabarberna från stugan, men plommonen missade jag för latheten och krusbären för jag inte hittade receptet på vad jag skulle göra.....Fina bilder, ser så gott ut!!

    Kram Kajsa

    SvaraRadera