söndag 29 september 2013

RETRO-PALL I KÖKET & FRÅGA

En ny liten möbel har funnit sin plats i mitt kök :) Den lilla pallen är inte bara charmig, den har också ett känslomässigt värde - min farmor och farfar har ägt den tidigare :)
Extra sittplats

i köketJag blir så glad när jag får ting som bär på en historia - och extra kul är det när historien rör min egen familj och släkt. 
Jag har bestämt mig för att inte måla pallen - den är charmig som den är tycker jag. Dels vill jag inte förstöra historian bakom, dels tycker jag att pallen smälter in bra med övrig inredning. Den fina korgen av näver bär också på en historia, den kommer från min mamma som är hos änglarna. Även köksvågen kommer från min mamma och från början har min mormor och morfar ägt både vågen och korgen.Foton: aka privat.


Familjens Snyggo är som vanligt nyfiken :) Det kaaaan ju vara något som går att äta i korgen, fniss :)


Nu  till en annan sak, jag har ju fått lite fler följare här på bloggen så jag undrar, vad vore intressant att se mer av här inne på bloggen? Något särskilt? Vore kul att veta :) 


Önskar er en fin vecka!


Tjingeling aka

onsdag 25 september 2013

PUMPHUS MED SNICKARGLÄDJE

Inbäddad bland träd och blåbärsris skymtas det nya pumphuset :)
Litet hus till

 sjövattenpumpenJag tänkte visa makens senaste projekt - ett liiiiiitet hus med snickarglädje att användas som skydd till vattenpumpen. Vi har turen att kunna använda sjövatten till vattning av växter på sommaren, men i år hade pumpen gett upp när det var dags att köra igång den för säsongen. En ny pump inhandlades och i samband med det ville vi göra ett lite vackrare skydd till den. Så här blev det...En enkel charmig snickarglädje på varje gavel och en alldeles pinfärsk rödmålning :)

Det finns två små gluggarvarje kortsida av pumphuset. Vattenslangen löper från sjön, genom pumphuset och upp till bostadshuset där det går att koppla trädgårdsslangen och vattna :) Taket av shingeltak gjordes öppningsbart...


... liksom väggen framtill på huset...

 - det måste vara lätt att komma åt pumpen. Pumphuset är egentligen för stort i proportion till den lilla pumpen, men vi ville göra den lättåtkomlig samtidigt som vi ville att huset skulle utgöra en utsmyckning på tomten. 


Och ett stenkast från pumphuset finns sjön.Jamen visst blev väl pumphuset charmigt? :)


Tjingeling aka

lördag 21 september 2013

FÖRVARING AV RAGGSOCKOR


Foton: Aka privat.

Minns ni kassen som jag och familjen fick i present av äldsta dottern för en tid sedan? Den var fylld av en massa gott att äta och dricka, en riktig överraskning :) Nu har kassen fått ett nytt uppdrag - som förvaring av raggsockor i mitt walk in closet :) 


Önskar er en riktigt fin helg!


Kramiz aka

torsdag 12 september 2013

RÖNNBÄR I VASER & KRUKOR

Foton: Aka privat.

Med ett lite halvt smygtaget fotoäldsta dottern (så klart frågar jag innan jag lägger ut bilder) så kommer här några pics från köket. Jag tycker att det är så fint med rönnbär i vaser och krukor - både inom- och utomhus. De röda bären lyser verkligen upp och är vackra tillsammans med de gröna bladen. Så här års hamnar rönnbären lite överallt i huset - en både vacker och billig dekoration.


Tjingeling aka 


lördag 7 september 2013

HELGFRUKOST MED EGENGJORD MÜSSLIFoto: Aka privat.Härlig lördagmorgon! Bara älskar att äta en god helgfrukost framför nyhetsmorgon. Frukosten i morse var särskilt god OCH NYTTIG med äldsta dotterns egengjorda müssli och suuuupergoda nyttobröd - riktigt mumsigt! Önskar alla som kikar in här en riktigt trevlig helg!


Tjingeling aka

tisdag 3 september 2013

BUDGET MAKEOVER BADRUM

Ett absolut must have - en förstorings-spegel ;)
Quick Fix
BadrumVi har tre badrum i huset och när vi flyttade in var samtliga i bedröööövligt skick och i stort behov av kärlek. Men vilken kostnad att renovera tre badrum samtidigt! Det var inget vi ville lägga pengar på då det fanns määängder med annat viktigt som behövde fixas före såsom elen, skorstenen, väggarna inomhus osv. Vi valde därför att renovera ett badrum från grunden och gjorde därefter en liten minimakeover av ett annat badrum. Det tredje badrummet lät vi vara och det var ingen vacker syn...
Not my cup of tea om man säger så, röda väggar med en sliten inredning och en icke-fungerande belysning! Ovanför toaletten hängde ett malplacerat skåp.

Men plötsligt i somras fick jag nog, jag stod helt enkelt inte ut en sekund till! Men eftersom vi inte budgeterat med en badrumsrenovering i år fick det i stället bli en mini-makeover :) Foton: Aka privat.Väggarna, taket och skåpen målades vita. Vissa skåp liksom de gamla speglarna, beslagen och lamporna togs ned och hamnade på soptippen. Nya lampor, speglar, krokar och beslag kom på plats liksom en vit pall. Lite piff som handdukar och förvaring gjorde sitt till för intrycket :) Återstår lite fix men jag tycker att det blev så mycket bättre - nu kan jag stå ut ett tag till :)Tjingeling aka