söndag 30 juni 2013

TORKSTÄLLNING I GAMMALDAGS LANTLIG DESIGNProjekten avlöser varandra här hemma :) Vårt projekt växtstöd armeringsjärn ovan har ni redan sett, men på bilderna skymtas ännu ett projekt :)
Torkvinda av träJag måste säga att jag är mer än nöjd med vårt senaste projekt i trädgården :) Jag har länge planerat att sätta upp en gammaldags torkvinda på gården, faktiskt ända sedan vi flyttade till huset, och nu är den ääääääntligen på plats :)) Häng på...


Tvättkorgen har jag fyndat second-hand för länge sedan. I bakgrunden skymtas hönshuset. Och sett ur ett annan vinkel...
... med vedboden i bakgrunden. Fönstret med alla glasrutor har jag köpt på Blocket.bilden ovan, mitt fiiiina växtstöd och grinden in till gården.
Foton: Aka privat.

Och ovan sett ur en annan vinkel, vy över bryggan och sjön. Önskar er en fin vecka! Jag har semester och tänker njuta en hääääärlig ledighet fyra hela veckor framöver, tjoho:))Tjingeling aka

torsdag 27 juni 2013

SOMRIGT PÅ AVLASTNINGSBORDET


Somriga detaljer har letat sig in i köket :)
Just nu i köket...


Foton: Aka privat.


Ni som följer bloggen har sett foton från mitt kök tidigare. Detaljer byts ut utifrån årstiden.  Just nu är det somriga toner som gäller, och hundkex i en gammal flaska och brickor till utomhusfikat andas verkligen sommar för mig :)


Önskar er en riktigt fin helg!


Kramiz aka

tisdag 25 juni 2013

HÖG LAMPAFoton: Aka privat.


Fick ett önskemål om att visa fler bilder av min lampa i vardagsrummet... den är från Åhléns och så här ser den ut i närbild.


Tjingeling aka

söndag 23 juni 2013

JUST NU PÅ MÅNBORDET

Foton: Aka privat.Under trappen pyntas det utifrån årstid och högtid - just nu med lupiner och svenska flaggan :) Igår hissades flaggan både inom- och utomhus då det var flaggdag. Och på bordet skymtas även yngsta dotterns torso - ett jättefint konstverk hon tillverkat i skolan :) 


Önskar er en fin söndag!


Tjing aka

lördag 22 juni 2013

DET BLOMMAR

Jag visste inte vart jag skulle plantera perennen så i avvaktan på annat fick det bli i plåtkrukan vid groventrénoch där gör den sig riktigt bra tycker jag :)
MidsommarhelgHoppas ni haft en fin midsommar så här långt! Jag har fått besök av dottern från studieorten och vi har hunnit med både strandmys och trädgårdspyssel - lovely :)I bakgrunden - garaget och mitt rostiga växtstöd som maken gjort av en armeringsmatta. 


Foton: Aka privat.Som ni märker är trädgården i fokus hos mig just nu :)


Tjingeling aka

torsdag 20 juni 2013

MIDSOMMAR STÅR FÖR DÖRREN

Foton: Aka privat.


Önskar alla som kikar in här en riktigt fin midsommarhelg!


Tjingeling aka

onsdag 19 juni 2013

BLING BLING TUNIKA


Foton: Aka privat.Har ni inte upptäckt loppis än så GÖR DET! Dagens jag i en jättefin tunika för 15 kr!Kramiz aka

tisdag 18 juni 2013

VALLMO & ROST I RABATTEN

Jag älskar både rost och vallmo :)
Just nu i rabatten...
... blommar "ogräset" vallmo - and I Love It :)

Foton: Aka privat.Och det vackra rostiga hjärtat från Rosverkstan är verkligen ett smycke i "mormorsrabatten" :)Kramiz aka

måndag 17 juni 2013

ALBINA PLENA KLÄTTERVÄXTFoton: Aka privat.


Man kan ju inte annat än äääälska denna årstid :)))


Önskar er en fin vecka!Tjingeling aka

lördag 15 juni 2013

SKOLAVSLUTNINGYngsta dottern och några klasskompisar skrattar och har kul på skolgården - trots lite spridda skurar då och då :)
HögtidsdagHär kommer lite foton till släkten från skolavslutningen igår :) Och såklart till er andra också som kikar in här hos mig :)

Dottern såg ut som en älva i sin fina klänning med den vackra ryggen. Och vackra ryggar fanns det gott om öööööverallt!!

Och är man en skonörd som jag går blickarna nedåt en sådan här dag :) Checka in de suuupercoola skorna till höger i bild ovan - Engelska flaggan, jag dööör så häftiga!!! Alla elever i 9:an fick en varsin ros av rektorn - en fin tradition tycker jag :)


Och i folkvimlet hittade jag min fina vän Carina under paraplyet :)

... och hennes stiiiiiliga avslutningsgrabb Viktor :)Och innan det var dags att gå  hem bjöds det på glasstrutar...

Foton: Aka privat.Och efter det, ääääännu mera glass på stan :) En perfekt dag med andra ord!


Tjingeling aka