söndag 29 januari 2012

SLIPAT & BEHANDLAT FURUGOLV
Det går framåt här hemma, men ännu återstår en heeeel del!!!! Fönstret till vårt walk-in-closet är inte på plats ännu, det är bara karmen som monterats... för "något annat" råkade komma emellan:))


Helgpyssel:))


Här hemma pågår aktivitet!! Tapeten i vårt walk-in-closet (en ljus sådan) är på plats, skymtas rakt fram på bilden nedan, och gissa vad skönt att ha fått det ljust och fräscht! Den förra tapeten, en illgrön variant,  hade de gamla ägarna satt upp, iiiiinte riktigt min smak;)

Men i takt med att allt blev ljusare och fräschare blev det gulnade furugolvet allt tristare....


Och eftersom vi ändå skulle slipa golvet i vårt walk-in-closet kunde vi lika gärna slipa resten av övervåningen också medan vi ändå höll på, haha!!! Ja men vadå, vi har ju absolut  ingen aaaaaning om vad vi ska göra med all vår tid:))))))
Ooooops, hål i sockan...


Och ja, jag måste ju säga att golvet blev både ljusare och fräschare:))) Efter att vi slipat golvet behandlade vi det med lut och vitpigmenterad olja så gissa om det är skönt att gå på:))) 

Önskar er en riktigt fin vecka!!

Tjingeling aka

fredag 27 januari 2012

EN DAG ATT MINNAS...
Källa: Sköna Hem och Cole & Son.

Hmmmm, en vägg med böcker, eller en tapet med böcker på?? Vadååå, trodde ni att jag bara höll på med vårt kommande walk-in-closet, haha!!! Nääää, här pågår massor just nu:))) Men en dag som denna känns mina funderingar VERKLIGEN som ett ilandsproblem...


Egentligen...


... hade jag tänkt att göra ett heeeelt annat inlägg idag! Men... fixar inte det, mina tankar går till...Källa: Internet.

... de som varit mindre lyckligt lottade än vad jag själv är. Idag vill jag hedra offren på Förintelsens minnesdag. Fy tusan vad hemskt, jag blir så himla ledsen bara jag tänker på hur familjer splittrats, hur människor blivit utsatta för experiment och dödade, alla barn som skilts från sina föräldrar... och för vad??Love, peace and understanding...

söndag 22 januari 2012

FÖDELSEDAGSFEST:)Maken med sin bror Roger (till höger i bild) som bjöd in till en såååå suuupertrevlig födelsedagsfest hemma hos sig i helgen!!!!!


Trevlig kväll!!


Men huuuur fort har inte den här  helgen gått, heeelt otroligt!!! Hemma hos oss har renoveringen fortsatt, men vi har också varit på fest hos makens bror Roger som fyllt år!!! God mat, trevligt sällskap och sååååå vacker och inspirerande miljö!!! Och som vanligt får släkten på annan ort och ni bloggisar hänga med på:))

Bloggerskan hade en ny tunika/klänning...... från favvomärket Cream:)

På en gammal svartmålad dörr hemma hos Roger hängde dotterns fina balklänningen, sååå himla fin - to die for...


... någon mer än jag som vill vara tonåring igen?????


Jag har visat många "hemma-hos-reportage" från Roger och hans fru Tinas vackra hem...


... överallt finns något fint att vila ögonen på!

Nytt hemma hos dem just nu var...
... den här suuuuuuuuuuuuuuuuperläckra lampan!!! Och visst passar den jättebra in i miljön vid howardsofforna och brickbordet från Tine K!!!!! 


Tusen tack Roger & Tina - när får vi komma nästa gång???? :)))))


Men nu är det hög tid att hoppa i säng här! 

Guten Abend!

fredag 20 januari 2012

RENOVERING KLÄDUTRYMME
Ja ni ser ju själva... Hålet in till vårt kommande walk-in-closet gör ju ingen människa glad...


Walk In 
Closet, Del 1

Nu är bloggerskan och maken igång för fullt :)) Det har blivit dags att fixa till rummet bredvid vårt sovrum till ett walk-in-closet:) Och gissa om bloggerskan väntat på det!!!! Vårt hus är stort med många rum så ett litet mysigt kryp-in för bloggerskan att ha sminkbord och sina kläder i har iiiiinte riktigt funnits med på priolistan tidigare, wonder why, haha!! Och gissa om det är myyyyyyycket att göra....


Hur tänkte de förra ägarna när de sågade upp ett hål i väggen så här???


Inget vi gillade... Alternativen var att sätta för hålet och få en hel vägg, eller montera i ett stort runt fönster! Vi valde fönstret, dels för att få in ljus, men också för att det är så suuuupercharmigt:) Ovan ses själva fönsterkarmen.


Klockren ergonomisk ställning, haha!!


Inte helt enkelt att fixa med detta då det är 5 meter ner till golv på andra sidan...


Fönstret är riktigt gammalt, från år 1919...


... men med lite kärlek tänkte vi nog att det skulle kunna bli riktigt fint:)Återstår montering...Karmen börjar hamna på plats, nu ska bara fönstret monteras på också:) Och det finns ju en heeeel del annat pyssel kvar som målning av tak, tapetsering, slipning av trägolv och att tillverka en   platsbyggd klädförvaring:)))

Nu - veckans sista arbetsdag och sedan fredagsmyyyys!!!!!


To be continued!fredag 13 januari 2012

KYLIGARE
Fotot ovan är taget för någon vecka sedan vid vår strand och nu har äääääntligen isen lagt sig på sjön! Jag läääääängtar efter att ta en riktig långtur på långfärdsskridskorna:))


Vinterlandskap


Nu har vi haft rätt kyliga dagar och det har gjort att isen äntligen lagt sig på sjön! I år har vintern verkligen kommit sent och det är ju på gott och ont! Skönt att slippa skotta snö, men här hemma finns en liiiiiten tjej som såååå gärna vill åka snöskoter med sin pappa:))


Och apropå pappan i huset så är det hans business att fylla på käk till de små pippisarna som håller till i fågelhuset på baksidan:))) Och jag tror nog de är rätt nöjda med menyn faktiskt, haha!!! Och skulle de inte vara det så får de hålla tillgodo med den vackra...... sjöutsikten:))))


En fråga, typsnittet i kommentarsfältet har ändrats helt!! Vad i hela friden beror det på, någon som vet??? Hur ändrar jag tillbaka??? 

Tjingeling aka

söndag 8 januari 2012

KALAS HOS OSS
En mycket förväntansfull liten tjej, *host* jag menar förstås stor tjej, öppnade fina paket igår eftermiddag:)


Tårtkalas

Igår hade vi heeeeela tjocka släkten här... ok då... kanske inte riktigt hela - och det är därför roligt att släktingar som inte var med igår ändå kan få se hur vi hade det på dotterns tårtkalas:) Men som vanligt är ju ni andra också välkomna att hänga på om ni vill:)

Bloggerskan lockade till håret... 


... och satte på sig fiiiinaste tunikan från Lise Sandahl som jag köpt på bloppis hos den här supersöta tjejen!! Och hur pantad är inte jag som röjer ett kanonställe att fynda på???????Men baaara för att det samtidigt också är en sååån härlig blogg att besöka så gör jag det ändå:)

Sööötaste träbrickan (som jag fått i julklapp av äldsta dottern) ställdes fram...... och den passade ju perfekt som dekoration på köksön!!

En annan present som också kom till användning var den här...


... fina kannan att ha mjölk i:) Också den en gåva av dottern. 


Vi hade måååånga goda glöggsorter kvar oöppnade i skafferiet, så varför inte börja kalaset med att bjuda gästerna på det...


... but hey det är ju faktiskt inte tjugondag knut än, haha!!! 


Och den söta lilla skeden som jag vann hos Mies Mirakler för en tid sedan passade perfekt...


... till russinen och mandlarna:)) Tusen tack för vinsten Mie!!!!!


Och vi hade riktigt finfrämmande på kalaset igår...... suuupertrevliga och gulliga Dong Yang Qu som kom ända från Kina!!! Men kanske inte baaaaara för att träffa oss, haha!!!  I´m very glad you joined us yesterday! It was great meeting you!!!! Looking forward to next time:))


Bloggerskan hade bakat en hel del till kalaset, bland annat budapestrullar och...


... den här banan- och nutellarulltårtan med recept av Leila Lindholm!


Lite pics från kalaset...


... ûbersöööööööta Matilda!!!!
Tjusiga svärmor hade tyvärr jäääätteont i ett öra, hoppas det är bättre idag Gunvor!!Riktigt trevliga gäster:) Och perfekt att ha en köksö att duka rundbord kring!!! Men som om denna trevliga dag inte vore nog så har bloggerskan dessutom fått bloggawards, men mer om det i nästa inlägg:)))))

Tjingeling aka