torsdag 24 februari 2011

MIDDAGSDAX


Gästbloggare


Katrin här som gästbloggar om lite god mat! Gillar du som jag kyckling och gärna smakrikt med lite hetta, så måste du prova det här receptet! (Det fanns med i tidningen Allt om Mat för många, många år sedan). Lime och ingefära är både välgörande och himla goda smaksättare! Ta det lite lugnt med chilin om du är osäker på huruvida matgästerna gillar hetta…

Het ingefärskyckling
 6 pers

6 kycklingfiléer
salt och peppar
ca 5 scharlottenlökar
2 ½ msk finhackad färsk ingefära
2 finhackade vitlöksklyftor
1 urkärnad, finhackad röd chilifrukt

Sås:
1 hönsbuljongtärning
1/2 dl vatten
3 dl grädde (blir bäst med riktigt fet...)
1 dl sweet chilisauce, thailändsk
1/2 dl chilisås av ketchuptyp
rivet skal av en lime
salt, peppar


 Gratinering:
1-1½ dl riven färsk parmesanost



Tillagning: 
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfiléerna, salta och peppra. Lägg dem i en smord, ugnssäker form.
  2. Skala och hacka scharlottenlökarna och stek dem kort i smör. Tillsätt ingefära, vitlök och chilifrukt. Fräs någon minut. Fördela blandningen över kycklingfiléerna.
  3. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Tillsätt grädde, chilisås, sweet chili, limesaft och skal. Salta och peppra. Häll såsen i formen och gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  4. Strö över parmesanost och gratinera ytterligare ca 5 minuter till rätten fått fin färg.

  
Servera med basmati- eller jasminris och en sallad.

Bon apetit!
K


7 kommentarer:

  1. Tack för det receptet Katrin! Verkar vara mat i min smak... Är lite idétorka mellan varven, men nu vet jag vad jag ska laga i helgen! Kul idé med "Gästbloggare". Ha en riktigt härlig helg! Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Sv. NÄ men vadå inte raketfart??? Om du har gått ner 2 kg på 2 veckor så är det ju SKITBRA jobbat. Grattis till dej! :)

    Katrin: Guuud vad gott det lät. Ska komma ihåg att göra det när jag "får" äta igen. :)

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Det där mattipset tackar vi för :) Det får bli till att prova det ngn dag! Det är riktigt bra när man kan få lite tips på maträtter ibland. För det blir lätt samma hela tiden annars.

    Hoppas ni får en riktigt trevlig helg! Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Det där såg verkligen smaskigt ut. Är inte så förtjust i när det är för starkt så jag får väl minska på chilin. Skrev ut receptet, tack för det. Ha nu en riktigt mysig helg och en stooooor
    kram härifrån också!
    Pia

    SvaraRadera
  5. Mums måste testa : ) häls Sofia

    SvaraRadera
  6. Har ingerfära i typ allt tack för tipset!

    SvaraRadera