fredag 28 januari 2011

MIDDAGSMYS



Gah vad hääärligt med helg!! Vill passa på att bidra med ett middagstips (undrar vart min gästbloggande mat- och bakexpert tagit vägen, hmm...). Hos oss är tacopaj en maträtt som alla i familjen gillar, perfekt med andra ord!!

Tacopaj (4 personer)

Degen:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g margarin
1,5 dl mjölk

Fyllning:
500 g köttfärs
1 msk olja
1 lök
1 påse tacokrydda
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
3 tomater
2 dl creéme fraiche
4 msk majonäs
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser. Häll i mjölken och rör ihop.  Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte! Skala och hacka löken. Stek köttfärsen och löken. Pressa i vitlök. När köttfärsen är stekt tillsätter du tacokryddorna och vattnet. Låt puttra till vattnet nästan är borta. Häll köttfärsen i pajskalet. Hacka tomaterna och lägg ovanpå kötträrsen. Blanda ihop creme fraichen, majonäsen och den rivna osten och bred ut smeten över tomaterna. 
Grädda i ugnen i 12-15 minuter till ytan fått rätt fin färg. Skala och skiva rödlöken. 
Garnera med rödlöksringar och peperoni och servera med en grönsallad eller hackade grönsaker, nachochips och kanske en salsa.



Ha en trevlig fredagkväll!
aka

10 kommentarer:

  1. Vilken underbart hög och fin paj du gjort!
    Tacos det är nog det godaste som finns enligt min smak. Det blir det imorrn, men på vanligt vis (med banan så klart!)

    Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Mums:) ser jättegott ut:)
    Ha en skön helg:)
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  3. Hej pa dig Aka,
    I love your photo effect at the last photo: how did you do it?

    SvaraRadera
  4. Åh, den ser verkligen läcker och underbart vacker ut! Tack för receptet.

    God helg till dig också.
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  5. ser gott ut. Ha en bra helg.
    kram
    Hanna

    SvaraRadera
  6. Åh, vad gott, jag älskar köttfärspajer i alla varianter. Har ett grymt gott recept på en som jag får lägga ut på bloggen någon dag. Med svamp och västerbottenost, den är livsfarligt god!
    Ha en härlig lördag!
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  7. Ja just det, den hade jag glömt bort. Det var jättelängesedan vi hade tacopaj, tack för tipset :)

    Din ser otroligt smaskig ut och det var den säkert också!

    Ha en bra helg
    /maja

    SvaraRadera
  8. Hej vännen!
    Tusen Tack för dina fina ord inne hos mig.
    Vad gullig du är, självklart tycker jag att din blogg är mysig och dina skämt gillar jag mycket också.....

    Tack för tipset på tacopajen, den ser riktigt smaskig ut!

    Hoppas att du o familjen får en skööön lördagskväll!

    Kraaaaaaaaaaaam Therese

    SvaraRadera
  9. Hm... din gästande mat- och bakbloggare lider fortfarande av paltkoma sedan julen :-). Hon återkommer med fler recept när hon blir hungrig igen...

    Paj är gott!!!

    Kram, kram

    SvaraRadera
  10. Jag som inte är någon matmor tackar för receptet. Vilken fin höjd den har.

    Ha det gott

    SvaraRadera