onsdag 15 december 2010

MUMMA TILL JUL





Gästbloggare


Katrin här som gästbloggar om lite gott inför julen! Idag bjuder jag på lite saffransskorpor. Grundreceptet kommer från Leila Lindholm. Jag har ändrat en smula på torktiden och uteslutit hackad mandel på grund av allergi. Skorporna är helt ljuvligt goda och dessutom enkla att göra. Ett tips är att lägga dem i en glasburk, knyta runt ett vackert band och en handskriven etikett och vips - så har man en perfekt "gå bort-present"! 



Saffransskorpor

100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
råsocker

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smör och saffran tillsammans. Häll över i en bunke och tillsätt äggen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Forma degen till tre längder. Rulla i råsocker och lägg på plåt (med bakplåtspapper). Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Ta ut och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i drygt centimetertjocka skivor lite på diagonalen och lägg tillbaka på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen ca 15 minuter. Stäng av ugnen men låt gärna skorporna stå kvar och torka i eftervärmen.


Måste få visa min underbara Amaryllis som just slagit ut! 





Visst är den vacker!

Dottern har pysslat i skolan och kom hem med den här underbara tomten :) Kroppen är gjord av en liten kruka...


God Jul & Gott Nytt År...



... önskar Gästbloggerskan med favoritteet i favoritkoppen!! Jag återkommer med fler recept nästa år!

//Katrin

4 kommentarer:

  1. Skorporna låter härliga. Hoppas det blir tid att fixa ihop dem i jul.
    Så vacker amaryllis och så gillar jag den fina vita dalahästen bredvid!
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  2. Nami så hälosamt & gött!!!!

    SvaraRadera
  3. Hej gästbloggare! :)
    UNDERBART fin amaryllis. och skorporna lät jättegoda så tack för det receptet.

    FINA luciabilder här nedan också.
    KRAM
    /Helena

    SvaraRadera
  4. Goda skorpor, kanske jag skulle våga mig på ett bak... Verkligen fin amaryllis/Å

    SvaraRadera