onsdag 15 september 2010

PÅ BESÖK I BLOGGEN




GÄSTBLOGGARE

Jag älskar paj, på korsen och tvärsen! Såväl matpajer som efterrättspajer. Oftast enkelt att göra och kan varieras i oändlighet. Här kommer receptet på en kycklingpaj som jag är väldigt förtjust i. Inte många ingredienser, men fantastiskt god ändå - less is more! Krämig och härlig... Och var inte rädda för stjälksellerin (kanske inte låter som någon höjdare), det blir en underbar smakkombination tillsammans med kycklingen och den lagrade osten!


Kycklingpaj

Pajdeg:
2 1/2 msk vetemjöl
3 msk vatten
100 g smör eller margarin

Fyllning:
1 grillad kyckling
2 ägg
2 dl grädde
2 stjälkar blekselleri (stjälkselleri är ett annat namn för samma sak)
Salt och peppar
2 dl riven lagrad ost

Arbeta ihop pajdegen och låt vila en stund i kylen. Tryck ut degen i en form, gärna med löstagbar kant. Nagga med gaffel. För att kanterna inte ska "hasa ner" i ugnen är det bra att klämma fast remsor av aluminiumfolie längs kanterna - funkar perfekt! Grädda i ca 10-12 minuter i 225 graders ugn. Sänk temperaturen till 200 grader.

Skär kycklingköttet i småbitar och strimla blekselleri fint. Lägg i pajskalet. Salta och peppra. Lägg på osten. Vispa samman ägg och grädde och häll över osten. Grädda till äggstanningen stelnat, ca 20-25 minuter. Servera med en fräsch sallad.


SMAKLIG MÅLTID

K

3 kommentarer:

  1. Gott, urgott ser det ut och just nu är jag hungrig.....!

    SvaraRadera
  2. Mums! Här är en till paj-älskare som aldrig gjort kycklingpaj, men definitivt kommer att prova nån gång nu när man fått ett sådant härligt recept! Det tackar jag för :)!
    Kram/Annie

    SvaraRadera
  3. Mums, vad gott det ser ut, kanske det får bli en till fredagsmyset!

    Hoppas att du haft en bra dag!

    HöstKramar T

    SvaraRadera