lördag 11 september 2010

HÖST OCH HEMMAGJORD SYLT


Vi har haft en slapp morgon här och nyss ätit nybakat bröd till frukost! Hade gärna dukat fram brödet i den här fina tygkorgen från Ellis Corner - såå fin! 


JAG FICK ETT MAIL...


...från sööta svägerskan som undrade om jag ville ha ett recept på supergod vinbärssylt!


Söta T!

Jag har tidigare gjort hemmahos-inlägg från svägerskan vackra hem... 


... och vill ni se det så klicka här och här.

VINBÄRSSYLT

2 burkar
2 liter vinbär (svarta eller röda)
1 msk vatten
1 vaniljstång
7 dl strösocker
3 dl syltsocker
Skal och saft av 1 citron

Skölj och rensa bären. Lägg dem i en Kastrull tillsammans med vatten och en urskrapad vaniljstång. Låt bären koka utan lock ca 15 minuter och skumma av om det behövs. Lyft ur stången. Tillsätt sockret, citronskal- och saft. Gör ett uppkok. 

Låt sylten svalna av och fyll den i burkar. Himmelskt gott till morgongröten!!


Tack T för receptet!!

Häärlig lördag har vi framför oss och i trädgården syns det verkligen att hösten är här.



Vildvinet är superfint i sina höstfärger! Sommarblommorna kämpar fortfarande tappert...


... men inte ser de så kul ut längre... Dags att byta till en vit bollkryss här!

Önskar er en skön lördag!

TJING

4 kommentarer:

  1. Underbart med nybakat bröd till frukost! Tack för receptet, i år skippar jag det mesta syltandet och saftandet, känns som vi har nog projekt med huset ändå och dessutom så är det så nära till mammas och pappas frys ;). Men nästa år ska jag försöka minnas att göra vinbärssylt :).

    Härliga höstfoton, det är så fint ute nu med alla färger!

    Ha en härlig kväll :)! Kram/Annie

    SvaraRadera
  2. Så gott med nybakat bröd och hemmagjord sylt! Mums!

    SvaraRadera
  3. Sååå vackert vildvin! Det ska jag plantera vid vårt kommande uthus.
    Fortsatt härlig helg till dig!
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  4. Ja, mitt vilvin är fint höstklädd ... tyvärr har jag inte kunnat ge det bra stadga i år ... får bli nästa år.
    :)

    SvaraRadera