torsdag 23 september 2010

BOLOGNESE VALPGÄSTBLOGGARE

Hej! Gästbloggare K här (som delar med sig av recept emellanåt). 

Så har vi blivit småbarnsföräldrar igen! Första barnet föddes 1989, snacka om sladdis... men den här gången är bebisen en vit fluffig historia som älskar att äta komage, slicka folk i ansiktet, jaga sin svans och lyssnar till namnet Conny. Han är en bedårande söt valp av rasen Bolognese och kommer från Kenneln Hunky Dory i Karlstad.


Namnvalet kan väl diskuteras, men det var stört omöjligt att komma överens i en familj med såväl tonårssöner som en 7-årig dotter. Jag och dottern hade väl tänkt oss nåt lite gulligare som Laban eller Alfons, men det nedröstades gång på gång... Sönerna tyckte absolut att han skulle heta Klas-Kenneth... men nån måtta får det vara :)

Conny kräver givetvis ständig tillsyn och han följer vartenda steg vi tar. Framför allt följer han MIG - han har utsett mig till "big mama". Man får passa sig, för han finns ALLTID någonstans runt fötterna på en. Han ligger på mina fötter när jag sitter vid datorn, under köksbordet när vi äter eller bredvid oss i soffan. Den bomullsmjuka, långa pälsen inbjuder onekligen till mysstunder!

15-åriga sonen har en förmåga att få kläderna att "ramla" av kroppen och hamna på golvet i sitt rum... (nån som känner igen fenomenet...?). Därför håller vi numera dörren stängd in till hans rum. OM dörren skulle glömmas öppen smiter lilla Conny snabbt som attan in och kommer ofelbart ut med en strumpa i munnen. Man ser nästan hur han fnissar varje gång!

Om en månad ska vi börja på valpkurs. En ny upplevelse för såväl valp som oss eftersom vi är nybörjare på hund! Återkommer med rapport längre fram.
Hej så länge, nu ska vi ut och kissa!


Ps. Fördel med valp - äntligen står alla skorna i SKÅPET i hallen istället för utspridda på golvet :) Folk har liksom blivit mer försiktiga om sina prylar...

5 kommentarer:

 1. Åh gud det var den sötaste hund jag sett!

  SvaraRadera
 2. Åhh vilken sötis härligt att bli utsedd till big mama!!!

  SvaraRadera
 3. God Kväll i stugan!
  Hoppas att du haft en bra dag.
  Vilken liten sötnos, det där med namn är svårt....

  Vår gamla jaktlabbe hette Pluto och våran "nya" vovve heter Cesar...

  Lycka till och Ha en riktigt sköön o fin hösthelg!
  Kram T

  SvaraRadera
 4. Det finns väl inget sötare än en valpis.....och Conny är bedårande....en sån liten ulltott!
  Gosa lite med honom från mig!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Så himla supersöt liten vovve!! Tack K för ditt gästinlägg!!

  Kraamiz aka

  SvaraRadera