onsdag 11 augusti 2010

PASTASALLAD




GÄSTBLOGGARE








Hej alla matglada!


Idag får det bli pastasallad till lunch. Snabbt, enkelt och mycket gott! Passar perfekt som tillbehör till kyckling, parmaskinka eller grillat. Bra som picknickmat!

Örtoljan, som man kör i mixer, gör att pastasalladen blir underbart smakrik! Tycker annars att just pastasallad ofta har en tendens att vara lite småtråkig. Eller också har jag bara inte hittat det perfekta receptet förrän nu J.

Receptet kommer från Per Morberg (TV4:s ”Vad blir det för mat”).



Pastasallad med fetaost och avokado
4 pers

1 liter kokta penne (pasta)
2 st avokado
3 st tomater (eller ett gäng cocktailtomater)
1 st rödlök
100 g fetaost (ca)
10 cm av det vita på purjolöken
1 kruka färsk basilika
1 knippe gräslök
2 st vitlöksklyftor
Salt och peppar
1 dl rapsolja
0,5 dl olivolja



Koka pastan och låt svalna. Kör basilika, gräslök, vitlök och oljorna i mixer. Häll över pastan, salta och peppra, blanda väl. Strimla rödlök och purjo fint. Skär tomater och avokado i bitar. Smula ner fetaost och blanda runt.



ENJOY!

K

2 kommentarer:

  1. Åh gott! Det ska jag prova. Gillar enkla recept :)

    Ha en skön dag,
    Sanna

    SvaraRadera
  2. Håller med!! Har precis ätit en ganska så smakfattig pastasallad på fik. God, men kunde smakat mer. Detta recept ska sparas.
    Kul med gästbloggare :o))

    SvaraRadera