söndag 23 maj 2010

Ljusspottar i träbalk
HEJ SÖNDAG!


Idag tänkte jag återkomma till träbalken i mitt vardagsrum. När vi flyttade in i huset var taket furufärgat, väggarna aprikos i färgen och mitt i rummet löpte en järnstång. På stången hängde tygblommor. Jag bestämde direkt att den första åtgärden i huset var att ta ner stången - så ville jag verkligen INTE ha det. Det visade sig dock vara lite mer komplicerat än så, stången höll nämligen ihop hela huset och skulle tvunget vara kvar, suck... Vad göra, jo... lösningen fick bli en träbalk kring den fula stången :)

Runt stången monterades fusktimmer, sådant man sätter utomhus på husfasader som ska likna timmerstockar. I balken monterades ljusspottar med riktat ljus upp mot taket!

Det är väldigt effektfullt att tända lamporna när det börjar skymma om kvällen...
... spottarna har vi omsorgsfullt vinklat där vi vill lysa upp taket.
Dörren rakt fram leder till kontoret som snart kommer bli vårt dressingroom - lääängtar och är sååå sugen på det projektet som sedan länge är färdigplanerat i min tanke! Det finns en till dörr till vänster i bild, den leder in till vårt sovrum.
Här fotar jag från loftgången ut genom fönstren vid taket - underbar vy ut över sjön.

Önskar er en trevlig söndag! Här kurar vi inomhus i regnrusket!

TJINGELING

2 kommentarer:

 1. Pefekt! Annat kan man inte säga. Så snyggt med det vita taket, vinklarna, loftgången, spottarna samt förstås den underbara utsikten ut över sjön! Järnstång? Med tygblommor runt? Jag ryser vid blotta tanken. Imponerande slutresultat blev det i alla fall. Hoppas att jag också får någon såndär unik snilleblixt idé till vårt hus sen :). /Annie

  SvaraRadera
 2. Fiffigt och mycket smakfullt... vilken rymd i ert vardagsrum!! Spottarna ger verkligen taket en ny dimension.

  Här kurar vi inomhus idag, det öser ner. Så det är läsdag i sköna fåtöljen som gäller!

  Ha det bra.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera